Ga naar de inhoud

Ik heb altijd gedacht dat een artisjok een groente op een steel was met stevige bladeren. Dus toen ik hoorde dat ik een blog mocht schrijven over artisjokken, dacht ik dat ik een paar mooie groene artisjokken zou krijgen. Was ik even verbaasd toen ik deze prachtig bloeiende artisjokken zag met een paars hart.

Wat zijn ze mooi hè? Echte blikvangers in de woonkamer. En omdat je ze niet vaak in deze bloeiende vorm ziet, maakt dat ze nog bijzonderder! Je blijft kijken naar de mooie paarse sprietjes in het midden van de artisjok. Je kunt een paar artisjokken samen in een vaas zetten, maar je kunt er ook voor kiezen om de vaas net wat meer aan te kleden. Zoals je hier kunt zien, staan er ook nog kangoeroepoten in de vaas. Deze passen perfect bij de stoere artisjokken. Zet de artisjokken wel in een stevige vaas. De artisjokken zijn namelijk door het gewicht van de bloem behoorlijk zwaar.

In een laag water blijven de artisjokken een week mooi staan. Hierna kun je ze in laten drogen. Giet het water uit de vaas en zet de artisjokken er weer in, dan drogen ze het mooist in. Als je de artisjokken langer dan een week in het water laat staan, gaan ze rotten.

 

Hier zie je de artisjokken met steel, maar het is ook leuk om de steel eraf te knippen en de bloem op een mooie schaal of dienblad te leggen. 

 

De mooie artisjokken komen van kweker Flora United, Berghroos Bloembinders Purmerend heeft er zoals gewoonlijk weer iets moois van gemaakt.