Ga naar de inhoud

In deze coronaperiode waarin we het overgrote deel van de tijd thuis doorbrengen, is het fijn om je te omringen met de frisse groene kleuren van het voorjaar. Daarvoor zijn kamerplanten een aanrader bij uitstek.

De Strelitzia is toch wel de trendplant van dit moment. Op menig interieurplaatje is deze knapperd te vinden. Soms enorm groot maar ook mooi in kleine uitvoeringen verkrijgbaar. Een echte blikvanger, die prachtig in iedere interieurstijl te plaatsen is.

Ik mocht er één ophalen voor dit blog bij bloemisterij Gradussen. De plant stond al een tijdje op mijn wensenlijstje en dus ben ik er erg blij mee. De plant kreeg een zonnig plekje in de woonkamer.

 

Tips voor onderhoud en verzorging.

Omdat ik lang hoop te kunnen genieten van mijn Strelitzia heb ik me verdiept in de verzorging van de plant. Er is veel informatie over deze tropische plant te vinden. De Strelitzia houdt van een plek in het (directe zon-) licht, bij voorkeur voor of bij een raam. De plant heeft regelmatig water nodig, zeker in de zomer drinkt hij veel. Geef dan eens per week voldoende water zodat de plant na een week bijna droge grond heeft. In de lente/zomer mag je de plant ook voeden. Je kunt hiervoor groene plantenvoeding gebruiken.

In de winter gedijt de plant het beste op een koude plek, bijvoorbeeld een slaapkamer. De plant is dan in rust. Hierdoor heeft de plant minder water nodig in deze periode.

Wat ik verder las over de Strelitzia is dat de plant licht giftig kan zijn. Wanneer een kind of dier het blad, bloem en/of vruchten binnenkrijgt kan dit schadelijk zijn. Dit is toch wel iets om rekening mee te houden. 

Weetjes:

  • De naam Strelitzia eert de Britse koningin-gemalin Sophia Charlotte van Mecklenburg-Strelitz de echtgenote van koning George III van het Verenigd Koninkrijk.
  • Een bijnaam van de Strelitzia is onder andere de Paradijsvogelplant (denk aan de bloemen).
  • Wist je dat de mooie oranje/paarse bloemen na 8 jaar groei zullen gaan bloeien en dit enkel gebeurt in de natuur.
  • De plant is familie van de bananenplant.

 

En wat denk je…

Kies jij na het lezen van dit blog ook voor een Strelitzia?

Voor mij is de Strelitzia here to stay!

 

Liefs STYiLsE