Ga naar de inhoud

Lente/zomer bloeiers

Hallo, daar ben ik weer met een nieuwe blog van deze week. Ik mocht weer een mooie plant uitzoeken bij bloemenwinkel Giel Tuns. Deze week heb ik gekozen voor een tuinplant aangezien het lente is. Zo leuk een mooie klimplant, nu alleen nog het warme weer en we zijn compleet.

Suzanne-met-de-mooie-ogen

Suzanne-met-de-mooie-ogen (zo word hij ook wel genoemd) is een plant uit de familie Acanthaceae. Het is een kruidachtige plant met windende stengels, die tot 4 meter hoog worden. De bladeren zijn tegenoverstaand, eirond tot driehoekig-langwerpig, 3,5-15 x 2,5-11 cm groot, toegespitst, gaafrandig of hebben enkele grove tanden. Ik vind het een mooie sierlijk klimmer.

Verzorging

Regelmatig water geven en de grond niet laten uitdrogen. Plantenvoedsel toevoegen aan het water komt de bloei ten goede. Deze traag groeiende planten zijn ook zeer aantrekkelijke hangplanten in hangpotten op het balkon en het terras. Ze zijn er in de kleuren wit, oranje en geel en bloeien vanaf juni tot oktober. Je hebt er dus enorm lang plezier van, ze houden van zon/halfschaduw, ze zijn niet winterhard. Ik heb ervoor gekozen om hem tegen de overkapping te laten groeien, dat staat lekker speels.

Winkel

Giel Tuns heeft nu meerdere buitenplanten staan, neem eens een kijkje. kom gezellig volgende week nog eens kijken hier naar wat ik dan weer voor leuks heb gekregen. Ook leuk om te volgen: mijn binnenkijkers op instagram @huisjealtena. Zie ik je gezellig daar?

Tot volgende week, groetjes Renate.