Ga naar de inhoud

Is roze jouw favoriete accentkleur in huis? Dan is de Syngonium Pink Splash met zijn oudroze bladeren een perfecte toevoeging en blikvanger in jouw interieur. Deze plant laat zijn frisgroene bladeren omturnen is een zachtroze kleur. 

Syngonium Pink Splash

De syngonium oftewel het bont pijlblad zoals deze vrolijke plant in de volksmond heet, is de musthave in een Scandinavisch of landelijk interieur. Het pastelkleurig gebladerte is een lust voor het oog en schenkt per direct wat kleur aan het interieur. Zoals je misschien al een vermoeden had zijn de bladeren pijlvormig.

En deze bont pijlblad doet meer dan je ruimte een frisse boost geven, hij zuivert namelijk de lucht. Hoe fijn is dat? Een schonere lucht betekent meer zuurstof waardoor je minder snel duf wordt en is het een echte aanrader voor op de werkplek.

De roze bladeren houden van licht 

De syngonium toont haar roze bladeren het liefst op een lichte standplaats. Niet in direct zonlicht, maar net er naast zeg maar. Ook is ze niet moeilijk om te verzorgen, een slokje water zo af en toe kan ze erg van genieten. Ze blijft je dan verwennen met de frisgroene bladeren die veranderen in het pastel roze. 

Doordat deze syngonium al zo beeldschoon van zichzelf is heeft het weinig nodig. Een mooie mand van bijvoorbeeld zeegras ondersteunt haar pracht. Van zichzelf heeft ze enorm veel uitstraling en vangt al snel ieders blik. Dat maakt ook dat ze zich overal thuis voelt, in de vensterbank, op de salontafel of naast de tv. Net waar jij haar het liefste ziet. 

Heb je inmiddels ook hartjes in je ogen gekregen van deze beauty? Je shopt de Syngonoium Pink Splash bij Peter Manders Bloemist in Lemmer.