Ga naar de inhoud

Vandaag is het de 1e dag van oktober alweer….mooie dagen worden schaarser en afgewisseld door dagen met regen en wind, de blaadjes beginnen in mijn straat ook al van de bomen te vallen….en dan weet je….autumn is coming!

Ook in de bloemenwinkel valt de herfst niet meer te negeren en zijn er al volop rozenbotteltakken verkrijgbaar. Het rood van de rozenbottels steken zo mooi af, ook de oranje versie is prachtig.

Bij Bloembinderij Lindhout, in mijn woonplaats Bennekom, hebben ze hele mooie wortelkransen te koop, die een mooie basis vormt om er nog meer groen en andere besjes en rozenbotteltakken in te verwerken zodat deze krans mooi met de seizoenen mee kan bewegen.

Ik nam deze krans mee met een bos wilde tijm, wat olijfblad, rozenbotteltakken en dadeltakken om de wortelkrans een mooie upgrade te geven…

Ik ben met de tijm begonnen om zo een mooie volle basis te creëren

Daarna heb ik her en der olijfblad in de krans gestoken

zo zie je een krans groeien…..je geeft het zo nog meer volume door nog maar alleen het groen er in te steken….De basis was voor mij zo af en kon ik met de aankleding beginnen….

dadeltakken en rozenbotteltakjes maken het geheel af tot een echte herfstkrans….

Het is heerlijk om zo met groen bezig te zijn en iets wat al mooi was, de wortelkrans dus, nog mooier te maken. Uiteraard kun je met van alles en nog wat zo’n krans aankleden naar eigen inzicht en smaak….Rond december kun je er ook fris geurende dennentakken in verwerken met dennenappels en kerstballen….maar zo ver is het gelukkig nog niet…eerst maar genieten van de hersft met al haar kleurschakeringen en grilligheid….

 

de krans past qua kleur weer erg mooi in mijn interieur maar is ook voor buiten geschikt….

Ik wens jullie een mooie & kleurrijke oktobermaand toe….tot de volgende blog!

Warme groet van Renata