Ga naar de inhoud

Het is je vast niet ontgaan; de herfst heeft zijn intrede gedaan! 

Na een uitbundige zomer vind ik het altijd fijn om weer naar binnen te keren, met dekentjes en kaarsen en speculaas. En stiekem alweer denken aan Sinterklaas. 

Maar met de warme herfstzon waarop Oktober ons vaak nog trakteert, is dat winterholletje toch wat te vroeg…

De herfstluchten lokken me naar buiten. Noten rapen en appels en peren plukken, terwijl ik die speciale herfstgeur opsnuif. Magisch vind ik het!

 

            

 

En hoewel onze tuin nog veel te bieden heeft, staan de potten op het terras er wat treurig bij.

Tijd om de boel een beetje op te herfsten, zoals ik dat altijd noem. De plant die ik daar vaste prik voor gebruik, is Struikheide.

 

                               

 

Deze winterharde dame is verkrijgbaar in verschillende kleuren, van wit tot paars en dieproze, en past eigenlijk bij ieder huis. Bij onze woonboerderij koos ik nu voor een rieten mand, maar zink of aardewerk combineert ook heel goed. Of wat dacht je van een kunststof pot in een lekker kleurtje, dat knalt eruit!

 

                               

 

De Calluna Vulgaris, zoals Struikheide officieel heet, bloeit van zomer tot ver in het najaar en kan zelfs in de tuin worden geplant. Het enige waar ze niet blij van wordt, is kleigrond – en aangezien wij in het Rivierengebied wonen, heb ik haar dus lekker in een pot aarde gezet. Af en toe een scheut water en ze is tevreden, en ik ook! Een paar mooie kalebassen erbij, en de vallende bladeren maken de herfstsfeer af.