Ga naar de inhoud
De drukke kerst periode breekt aan en we gaan op zoek naar gezelligheid! Goud, zwart, wit en rood vullen de huizen en de kerstbomen en daarbij natuurlijk ook mooie aankleding zoals bloemen en planten.
Daar kun je bij Peter Manders in Lemmer (FR) zeer zeker voor terecht, net als voor mooie (kerst)boeketten, mooie (kerst)stukjes, sierlijke kransen en boompjes. Maar vandaag ben ik op pad voor iets anders.. lees snel verder onder de foto!

Een unieke plant in huis
Peter Manders heeft regelmatig leuke nieuwe dingen aan te bieden naar de klanten toe.
Naast de bekende Tillandsia cyanea (roze met paars) is er nu bijvoorbeeld ook de geheel witte variant. Deze Tillandsia Cyanea ‘Bianchini’ is een geheel nieuwe variant en sinds kort op de markt. Natuurlijk is deze nu ook al direct verkrijgbaar bij Peter Manders bloemist in Lemmer. Hoe leuk is dat, een speciale plant in huis die nog lang niet overal te zien is.
 
Leuke feitjes over deze plant
Ik mocht er eentje ophalen om te laten zien, is hij niet prachtig? Laat me je iets over dit bijzondere plantje vertellen, want schrijven over planten; dat doet deze ‘plantlady’ maar al te graag!
Dit soort Tillandsia’s worden ook wel “mattenkloppertjes” genoemd vanwege hun bijzonder gevormde bloem. Uit deze bloem, komen uit de zijkanten weer allemaal nieuwe kleine bloemetjes.
Een Tillandsia Cyanea Bianchini bloeit slechts een enkele keer. Wel kan de plant nieuw scheuten ontwikkelen aan de zijkant waar mogelijk een nieuwe bloem uit kan groeien.


 
Verzorging
Deze mooie kamerplant heeft weinig verzorging nodig, het beste geef je hem niet te veel water en zet je hem niet in de volle zon. Wil je deze plant blij maken, zet je hem op een schaduw plek. Ook af en toe besproeien met de plantenspuit vind deze plant erg fijn.
De bloeitijd is ongeveer twee maanden, dus je kunt lang genieten van deze plant. Gooi hem na de bloei niet weg, maar wacht op de scheuten die aan de zijkant van de plan weer een bloem zullen gaan vormen. Je zal daar wel wat geduld voor moeten hebben, want dit kan wel 6 tot 12 maanden duren.
Dit is een plant die met de jaren groter zal groeien en waar je nog lang veel plezier van zal kunnen hebben mits je hem de juiste verzorging geeft.


 
Bezoek je ons?
Wil jij ook een mooie 
Tillandsia Cyanea Bianchini scoren? Of een mooi kerststukje, boompje of sierlijk boeket? Ga dan eens bij Peter Manders in Lemmer kijken, of bekijk alle mooie foto’s op zijn instragram @peter_manders_bloemist of website. Op deze kanalen vind je @huisjeboompjeblogje natuurlijk ook! Leuk als je ons komt volgen!
Tot een volgend blog!
 
Liefs, Stephanie