Ga naar de inhoud

Valentijnsdag is de dag van de liefde. Van een bekende of een nog onbekende liefde. Maar ook voor de dag van de vriendschap. Wist je dat dit is ontstaan in zuid Italië? De Amerikanen vonden het een prachtig verhaal en zorgde ervoor dat Valentijnsdag wereldwijd bekend werd. Inmiddels is het ook in Nederland helemaal ingeburgerd. Benieuwd naar het hele verhaal? Lees snel verder.

Broeder Valentijn als grondlegger voor Valentijnsdag

Er zijn verschillende verhalen over Valentijn bekend. Overeenkomsten worden gevonden in het feit, dat als blijk van vriendschap en genegenheid bloemen werden geschonken aan naasten en geliefden. Omstreeks 230 tot 270 na Christus woonden de monnik Valentijn in het zuiden van Italië. Deze broeder stond altijd open voor de noden van de mensen en naast een bemoedigend woord schonk hij ze bij het afscheid een bloem uit de kloostertuin om die woorden en gevoelens kracht bij te zetten. 

Omdat de bloemen met veel liefde en zorg waren opgekweekt gaven ze geluk. En dat vooral in de vriendschap en de liefde. Daar is de kiem gelegd voor de dag van de liefde en de vriendschap. Nu is het ontzettend leuk om een geheime liefde een boeket te sturen. Met een kleine hint misschien. Wie weet geeft het extra geluk in de liefde… Maar ook is het een blijk van waardering en liefde voor diegene waar je van houdt. 

14 februari de dag van de liefde

Valentijnsdag wordt gevierd op 14 februari. Een Valentijns boeket herken je meestal al snel aan de rode kleur. De een zit vol met rode rozen, de ander is een samengesteld boeket in de kleuren van de liefde. Zo ook het boeket wat ik van Peter Manders mocht ontvangen. Verpakt in hartjespapier zat een prachtig boeket bloemen. Van rode tulpen tot prachtige gerbera’s en van anjers tot witte rozen die in de wax zijn gezet en een allerliefst hartje in het hart van de bloem hebben. Een echte blikvanger waar je mee aan kunt komen.

Het leuke is met Valentijnsdag dat je een boeket ook anoniem kunt sturen. Je hoeft er zelfs niet voor naar de bloemist,  handig voor de drukke mensen. Een telefoontje naar de bloemist zoals Peter Manders en alles komt in orde. Betalen doe je heel simpel via een tikkie. En Peter zorgt ervoor dat het boeket op de aangegeven dag wordt bezorgt bij de liefde van jouw leven. Zeker weten dat de ontvanger binnen no-time aan de telefoon hangt om je te bedanken.

Wil jij dit nu ook? Ga dan naar Peter Manders Bloemist in Lemmer