Ga naar de inhoud

Kerst met een gouden randje…de herinnering met een gouden rand moeten we nog maken voor de aankomende feestdagen, maar een beetje goud in je interieur is zeker niet fout.

Hier staat de kerstboom al te shinen en her en der in huis staat de kerstdecoratie in haar volle glorie.

Zo heb ik op de eettafel alvast een blad met goud en glas gedecoreert….de rest van de tafelstyling moet ik  nog maken, en dan integreer ik deze gouden items tussen de mooie schalen en borden voor een extra feestelijk geheel.

Bij mijn vaste bloemist,  Bloembinderij Lindhout, zag ik gouden kerstboomkaarsen staan, die uiteraard meegingen. Daarbij nam ik, hoe kan het ook anders als echte asparaguslover, wat in goud gespoten asparagustakken mee, en een hele grote glazen bolvaas. Ook gingen er 3 kleine dennenboompjes en een nobilisboompje mee naar huis, en nog een bosje pinustakken.

Ik ben niet van het overdecoreren in huis en heb geprobeerd het rustig en sober te houden, zonder de feestelijkheid teniet te doen voor deze meest bijzondere maand van het jaar!

goud geeft een mooie sfeer…..en ook zeker een feestelijke touch….

De vaas met gouden takken staat op meer plekken in huis zo mooi, zou er bijna keuzestress van krijgen, wat ik nu waar moet zetten…

de strakke stalen salontafel is ook een goede match met een beetje kitcherig goud

Ik heb ook nog 3 kleine dennenboompjes in een stoere zinken pot gezet, ik bespoot de boompjes met spuitsneeuw voor een frosty uiterlijk…

De eenvoud van dit plaatje spreekt mij ook erg aan, nog even getwijfeld om in deze boompjes miniballetjes of sterretjes te hangen, maar dit vond ik zelf het mooiste, gewoon puur natuur want deze boompjes zijn al mooi van zich zelf….

op mijn oude kast uit Zweden wilde ik het rustig houden, en heb ik dit toffe Nobilisboompje op gezet, de glazen windlichtjes en een oude blikken doos houden het hier verder rustig, omdat de kast op zich al vrij druk is met alle laadjes

Een simpele pinustak in een glazen bolvaasje op de vensterbank mag zeker niet ontbreken met kerst.

De kerstboom is niet uitbundig versiert, de lichtjes en wat zelfgemaakte sterretjes, van lege wc-rolletjes bespoten met sneeuw, en echte kerstboomkaarsjes is voor mij genoeg. Hier geen knuffels, neptaartjes, vogels of andere overvloedige en opvallende decoratie in de boom, daar word ik namelijk erg onrustig van in mijn toch al hectisch dagelijks leven….

Ik hoop dat jullie een beeld gekregen hebben, hoe een landelijke, sobere kerstversiering er toch feestelijk uit kan zien.

Zodra ik de tafelstyling heb gedaan, die ik voor een fotoshoot voor het woonmagazine Wonen Landelijke Stijl moet maken,  klaar is, zal ik deze foto’s zeker nog met jullie delen…

Wens jullie veel plezier en voorpret met het versieren van jullie interieurs en hopelijk halen jullie nog wat inspiratie uit mijn foto’s hierboven…

feestelijke groet van Renata