Ga naar de inhoud

De dagen zijn kort en het weer is grauw. Het corona-virus houd ons opnieuw enorm bezig. En dan maakt de winterperiode het er niet beter op. Wat mij betreft mag het tijd zijn voor het voorjaar! Een seizoen met lekker veel kleur en vrolijkheid in huis. En hoe kan dat beter door de tulp in huis te halen! De tulp is een echte voorjaarsbloem. Ik mocht een prachtige bos tulpen ophalen bij bloemsierkunst Maarten in Vaassen.

 

De meeste mensen zetten tulpen bij elkaar in een vaas. Zoek verschillende voorjaarskleuren uit en rangschik ze door elkaar. De kleuren die ik gebruikt heb zijn perfecte kleuren voor een paasboeket. Knip de stelen schuin af en zet de tulpen in zo’n 2 centimeter water. Niet veel meer, want de stelen van de tulp worden zo lekker sterk en groeien hierdoor niet zo snel. Steek er vossenbessentakken tussen om zo een levendig boeket te creëren. Controleer wel elke dag of dat de stelen nog in het water staan want tulpen zijn grote drinkers. Zet de vaas op een mooie plek in je huis.

Maar je kunt zoveel meer met tulpen in je interieur! In deze blog laat ik jullie zien hoe je de tulp op verschillende manieren kunt decoreren.

 

Tulpen in een grote schaal

Dit is een echte eyecatcher voor in je huis! Pak een grote schaal en vul deze met oase. Maak de oase wel eerst even goed vochtig. Steek daarna de tulpen in het oase. Mocht je net niet genoeg tulpen hebben om de hele schaal te vullen, dan is het ook erg mooi om mos tussen de tulpen te stoppen. Dit zorgt voor een mooie opvulling. 

Tulpen gedraaid in een doorzichtige glazen vaas

Wanneer je maar een paar tulpen wilt gebruiken is het ook leuk om ze in een doorzichtige glazen vaas te decoreren. Doe een laagje water in de vaas en haal voorzichtig de bladeren van de steel af. Dan snij je de onderkant van de steel een stukje er af. De snijwond gaat het water in en de steel en de bloem decoreer je sierlijk in/ tegen de vaas. Dit herhaal je een aantal keer totdat je een mooie compositie hebt met een speels lijnenspel van de stelen en bloemen. Ik adviseer om hier tulpen in één kleur voor te gebruiken, dit zorgt voor een rustig geheel.

Tulpen in kleine vaasjes

Je kunt van een grote bos tulpen ook meerdere kleine bosjes maken die je in kleine vaasjes schikt. Zet de vaasjes bij elkaar op een mooi plateau of dienblad. Ook kun je deze vaasjes op allerlei plekken in je huis zetten. Zo verspreid je de lenteachtige look door het hele huis! Heb je tulpen in een vaas staan die bijna uitgebloeid zijn dan is het leuk om de beste tulpen eruit te zoeken en deze in kleine vaasjes te steken, zo geniet je extra lang van de tulpen!

Hopelijk kun je wat met deze manieren van decoreren en neem vooral eens een kijkje bij bloemsierkunst Maarten in Vaassen! Koop een prachtige bos tulpen en tag mij om te laten zien hoe jij het voorjaar in huis haalt.