Ga naar de inhoud

Het is inmiddels al weer februari wat betekent dat het tulpenseizoen al weer officieel is afgetrapt. Bij veel bloemenwinkels en tuincentra zijn deze mooie vrolijke bloemen dan ook al weer volop te vinden.  Wist je dat de tulp de bloem is van de lente én de liefde? In deze periode kan iedereen wel wat extra lente, liefde én dus tulpen gebruiken. Ik ben dan ook op pad gegaan voor een mooie bos tulpen welke ik met behulp van tuincentrum van de Lagemaat een creatieve touch heb gegeven.

 

Ik heb er voor gekozen om een bos mooie parkiettulpen te combineren met bloesemtakken. Door deze met verschillende hoogtes in een transparante vaas te zetten creëer je een speelse uitstraling. Het is ook leuk om meerdere kleuren te combineren. Dit kan in een vaas of met een ware ‘tulpen slinger’. Kortom, je kan met deze vrolijke bloemen alle kanten op.  

 

Verzorgingstips

Tulpen zijn makkelijk om te onderhouden. Belangrijk is een schone vaas met helder water. Snij de stelen altijd schuin af zodat ze het vocht goed kunnen opnemen en controleer daarbij regelmatig het waterpeil in de vaas.

Ben je ook op zoek naar wat lente en liefde in huis? Gelukkig is tuincentrum van de Lagemaat open en bieden zij verschillende soorten tulpen aan in diverse kleuren. Ook voor een mooi vers boeket ben je daar aan het goede adres (ook tijdens de lockdown!)