Ga naar de inhoud

Vorige week bracht ik weer een bezoekje aan Simon Kroon bloemen en planten in Nijkerk. De winkel is natuurlijk gesloten vanwege de lockdown, maar voor in de supermarkt Boni kun je toch een mooi bos bloemen kopen, met de goede kwaliteit die je van Simon Kroon gewend bent. Gelukkig maar.

Deze keer ging ik voor tulpen omdat dit een strakke bloem is en deze geeft toch altijd weer een voorjaarsgevoel. Dit wordt versterkt door de bloesemtakken die in het boeket verwerkt zitten. Voor in mijn interieurplaatje past de kleur oranje het beste: toch een beetje warmte in deze periode van het jaar.

’t Beste is om de tulpen in een klein laagje koud water te zetten want zo groeien ze het minst. Wil je een tulp die niet zoveel groeit in de vaas, neem dan de tulp met het gekartelde bloemblad. Tulpen kun je op heel veel verschillende manieren zetten: mijn favoriet is natuurlijk de tulpenvaas. Zelf heb ik meerdere tulpenvazen en kan daardoor heerlijk afwisselen.

De tulp ook erg geschikt om één enkele tulp in een vaasje te zetten. Dit geeft, naast een hele bos ergens neer te zetten, een soort herhaling en geeft rust en eenheid.

Kortom: tulpen zijn niet duur, geven kleur en een voorjaarsgevoel en je kan er heerlijk mee variëren.

 

 

 
What do you want to do ?

New mailCopy