Ga naar de inhoud

Wauw wat een mooie familie: de Peperomia’s. Allemaal zijn ze net weer anders, maar passen perfect bij elkaar.

Dit is de Peperomia Rotundifolia, ook wel de Jade Ketting genoemd. Het komt door de mooie lange stengels met kleine blaadjes die sierlijk naar beneden groeien. De ideale kamerplant voor mooie hoge of hangende potten.

Een goed voorbeeld hiervan is de uitvoering in deze gave ‘Cheetah’ vaas. De groene stengels van de plant kunnen hierin prachtig naar beneden groeien.

Het leuke aan de Peperomia is dat deze het als kamerplant het in de zomer of het warme najaar ook goed doet op je balkon of terras. Voorwaarde is wel een temperatuur van boven de 18 graden . Zo kan je heel goed je stijl van binnen naar buiten halen om het daar nog gezelliger te maken.

Zet de Peperomia dan wel op een droge plek. Hij heeft niet heel veel water nodig en anders krijgt die na een grote regenbui al snel teveel.

Bij Leo Akkerman in Beesd vind je naast de Peperomia echt verschillende leuke artikelen. Ben je opzoek naar iets leuks en kun je het niet vinden? Vraag het gerust aan de medewerkers van het tuincentrum, ze helpen je graag.

Bij mij heeft deze mooie set een plaatsje binnen gekregen op een centrale plek, zodat die altijd in beeld is.

Want zeg nou zelf, dit is toch een plaatje? Een sierlijke pot met print en daarbij een rustige groene plant: Dé perfecte combinatie.