Ga naar de inhoud

Ik mocht afgelopen week 4 mooie vaste planten toevoegen aan mijn tuin, en daar ga ik natuurlijk extra lang van genieten! Ik haalde ze op bij tuincentrum van de Lagemaat in Ede, waar Marcel de eigenaar een mooi kleurenpallet samen stelde (zie hieronder)

Zoals je hier al ziet zijn het 4 verschillende planten, maar door hun kleurenpallet komen ze mooi samen en vrolijken ze gelijk je tuin op! Ik zal jullie hieronder meenemen in elke plant zijn eigen weetjes en tips.

De Echinacea de opvallendste van dit viertal omdat zijn kleur echt uit je tuin knalt en hij mooie grote bloemen heeft. De Echinacea is in Nederland vooral bekend als Zonnehoed en dat is natuurlijk helemaal bijpassend als je ook kijkt naar zijn bloeimaanden. De bloeimaanden zijn Juni, Juli, Augustus en September. De komende maanden kleurt onze tuin dus nog knal roze!

Wie hierboven de foto al goed bekeken had zag een Bij heerlijk te zitten genieten op deze mooie plant. En dat klopt deze planten trekken bijen aan, maar niet alleen bijen zijn fan van deze plant zoals je hierboven ziet ook vlinders. En nu had ik het geluk dat deze prachtige vlinder tijdens het maken van deze foto’s heel geduldig bleef zitten. Zie hier het resultaat:

Je hebt dus niet alleen prachtige planten erbij in je tuin, maar ze trekken ook nog eens hele mooie beestjes aan! Deze plant trekt natuurlijk alle aandacht op door zijn prachtige kleur maar de volgende planten mogen er ook zeker wezen:

Deze prachtig gekleurde sprieten zijn van de: Gaura lindheimeri ook wel Prachtkaars genoemd en zoals ik net al zei prachtig is deze plant zeker! Wij hebben ervoor gekozen om zowel de Zonnehoed als de Prachtkaars naast elkaar te combineren en dit geeft nu een heerlijk zomers gevoel in onze tuin. Ze knallen er echt uit samen!

Ook staan beide planten graag in de zon en zullen ze het in onze voortuin op hun best gaan doen. De prachtkaars bloeit van juli t/m september en zolang kun je dus genieten van hun prachtige roze bloemetjes. De zonnehoed is wintergroen maar daarintegen sterft deze plant in de winter af. Maar als je hem in het voorjaar weer helemaal terug snoeit, loopt hij al snel weer uit met zijn prachtige bloemen.

We gaan nu de paarse planten in het zonnetje zetten! Maar natuurlijk wil ik ook nog even tuincentrum van de Lagemaat in Ede in het zonnetje zetten, omdat je daar heel goed terecht kunt voor deze prachtige vaste planten! Ze hebben niet alleen vaste planten maar een heel breed assortiment aan verschillende soorten planten, bloemen en ook woonaccessoires. Ik word er altijd weer vrolijk van om daar rond te lopen in een kleurenbom van bloemen en planten!

De paarse planten:

Ik koos ervoor de paarse planten in de achtertuin te zetten, zo heb ik zowel voor als achter in de

tuin meer kleur! En wie word er nou niet blij van kleur in de tuin?!

De Delphinium ‘Lilac Rose white bee’ ook wel Ridderspoor genoemd, zoals je ziet heeft hij prachtige lila kleurige bloemen. Ook deze plant trekt bijen en vlinders aan en is een echte zonaanbidder. Net als bovenstaande planten bloeit hij in de zomer namelijk van juni t/m september. 

Daarnaast combineerde wij de paarse Salvia ook wel bonte Salie genoemd, ook deze plant is een goede plant voor de bijen! De Salvia houdt van de zon en is een sterke winterharde plant. Met een beetje geluk bloeit hij de hele zomer tot in de herfst. 

Tijdens het schrijven van deze blog vond ik het leuk dat ik over 4 verschillende planten heb geleerd en wat zal ik er deze zomer van genieten! En omdat het vaste planten zijn is het dus extra leuk dat ik er vanaf nu iedere zomer van kan genieten, het voordeel van de vaste plant!

De zomervakanties staan voor de deur en met dit vrolijke zonnige plaatje vol mooie kleuren van deze vaste planten, sluit ik mijn blog af. En wil ik jullie een hele fijne zomer wensen namens tuincentrum van de Lagemaat en mij! Geniet er allemaal van en kijk af en toe eens om je heen en geniet van alle mooie en kleurrijke planten.

Tot snel!