Ga naar de inhoud

In deze post neem ik je mee naar de 16e eeuw! Ik wil je graag wat meer vertellen over Delfts blauw! 

Deze prachtige Delfts blauwe vintage vaas is verkrijgbaar bij Giel Tuns in ‘s-Hertogenbosch. Naast dit prachtige vintage item heeft Giel Tuns nog veel meer parels, waaronder een grote collectie aan Delfts blauw. Maar hoe is dit eigenlijk ontstaan en wat is het eigenlijk? 

Delfts blauw is een type aardewerk met blauwe decoratie, dat traditioneel in Delft wordt vervaardigd. Het is ontstaan aan het einde van de 16e eeuw als goedkoop alternatief voor het blauw witte Chinese porselein. Het Delfts blauw werd in korte tijd zeer populair en beleefde een bloeiperiode in de periode 1650-1750, toen er in Delft een honderdtal aardewerkfabrieken actief waren. Tegenwoordig is er nog maar één fabriek in Delft die ‘echt’ Delfts blauw produceert, “De Porceleyne Fles”.

Deze prachtige vaas bevat schilderingen van waarschijnlijk een boer die op zijn paard zit. Verder is de vaas versierd met Oosterse decoraties. Ik heb de vaas gevuld met een veldboeket afkomstig van Giel Tuns. Zie je dat het boeket pauwenveren bevat? Hoe mooi!? Persoonlijk vind ik dit super goed matchen met de Delfts blauwe vaas. 

Hieronder een aantal close ups van de prachtige bloemen! 

Kijk die kleuren!

Het lijkt wel Lente! 

Vooruit, nog eentje dan..

Zijn ze niet prachtig!? Een dikke tip: Voor prachtige veldbloemen en vintage vazen ben je bij Giel Tuns in de Vughterstraat aan het juiste adres. Neem snel een kijkje in deze prachtige winkel en laat je betoveren tot de schoonheid van het verleden! Naast vintage items heeft Giel Tuns ook veel trendy items zoals Twisted candles, hippe kerstballen en prachtige zijde bloemen! 

Tot volgende week!

Liefs,

Bente