Ga naar de inhoud

Wauw! Dat is het eerste wat ik dacht toen de bezorger met dit prachtige boeket aan de deur stond. Hier kan je mee thuiskomen als je je geliefde wilt laten weten hoeveel hij of zij voor jou betekent.

Ik kan er niet over uit hoe mooi dit boeket is. De rozen zijn stuk voor supermooi. Het leuke én verrassende aan dit boeket zijn de verschillende rozen. Zo worden klassieke rode rozen, lichtpaarse rozen met donkerpaarse rand en lichtrode rozen met donkerrode rand met elkaar gecombineerd. Samen zorgt dit voor een prachtig geheel. Je blijft ernaar kijken! Omdat de rozen op zichzelf al supermooi zijn, heeft zo’n boeket geen verdere aankleding als groen of andere bloemen nodig.

 

Je kunt de rozen in een doorzichtige vaas zetten, maar ik vind het altijd net wat leuker om voor een opvallender exemplaar te gaan. Zo heb ik gekozen voor deze lange lichtroze vaas met gouden nopjes. Hierdoor krijgen de rozen de aandacht die ze verdienen, terwijl de vaas mooi in het interieur past.

Zeg het met rozen

Rode rozen staan symbool voor liefde, passie en hartstocht. Ze symboliseren de verbintenis tussen twee mensen, daarnaast staan ze voor erkenning, respect en bewondering. Daarom worden rozen vaak gebruikt in mooie boeketten voor Valentijnsdag.

Verzorgingstips

Als je deze mooie rozen hebt gekregen, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten. Met dit stappenplan gaat dat zeker lukken!

Stap 1. Vul een schone, ruime vaas met lauwwarm water.

Stap 2. Los de inhoud van het zakje snijbloemvoeding op in het water. Dit houdt de rozen zo lang mogelijk mooi.

Stap 3. Snijd de stelen schuin af met een scherp en schoon mesje. Zo kunnen de rozen beter water opnemen. Zet de rozen meteen in het water.

Stap 4. Zorg dat de bladeren niet in het water hangen. Zo voorkom je bacteriën in de vaas.

Stap 5. Zet de vaas op een goede plek. Vermijd tocht, warmte, fruitschalen en direct zonlicht. Door de wind, warmte en het ethyleen dat fruit uitscheidt, gaan de rozen sneller hangen. Dat zou zonde zijn!

 

Extra tip: verschoon na ongeveer drie dagen het water en snijd de stelen opnieuw af, zo kun je langer genieten van deze mooie rozen.

 

Bij Berghroos Bloembinders in Purmerend worden de Valentijnsdagboeketten met veel aandacht en liefde gemaakt. Wil jij ook zo’n mooi boeket geven aan je geliefde? Tot aanstaande zondag 14 februari 11.00 uur kun je je boeket bestellen. Telefonisch, maar ook via de website (www.berghroos.nl). Het boeket wordt dan nog op Valentijnsdag zelf bezorgd. Daarnaast kun je aan de balie buiten boeketten bestellen en afhalen. Ook voor andere boeketten ben je bij Berghroos Bloembinders aan het juiste adres. De bloemisten denken graag met je mee over de bloemen, kleuren en stijl!