Ga naar de inhoud

Een veldboeket, wie is er niet dol op? Een vrolijk en frivool boeket vol verrassende bloemen en grassen, dat geeft kleur en geur aan ieder interieur. Of je nu dol bent op een kleurexplosie of liever gaat voor ton-sur-ton. Bovendien blijft zo’n olijke bos boeien en ziet het er van iedere kant anders uit. 

Een veldboeket als statement 

Een huis vrolijkt op met een prachtig bos bloemen. Het zorgt voor een toevoeging van kleur, maar ook zeker van geur. Met een veldboeket kun je wat dat betreft echt een statement maken in je woonkamer. Doordat zo’n boeket lekker groot is en verschillende bloemen bevat is het van iedere kant een feestje om naar te kijken en neemt het echt zijn ruimte in. Zo heb je een echte blikvanger waar je lekker lang van kunt genieten.

Het toffe aan een veldboeket

Het toffe aan een veldboeket is de verscheidenheid aan bloemen en grassen. Deze hebben zo hun eigen bloeitijd waardoor het keer op keer een nieuw kunstwerkje lijkt. Wanneer er bloemen of grassen uitgebloeid raken kun je deze er makkelijk tussenuit halen. Zo ontstaat er weer een nieuw kunstwerkje. 

Een veldboeket van Peter Manders

Deze keer werd ik bij Peter Manders Bloemist verrast met een prachtig veld- of plukboeket. Deze had als hoofdkleur lila en paars, maar was ook gevuld met een pioenroos, kamille een calla en een Freiland trosroos “Piano”. Die extra kleuren gaven net wat meer diepte en spanning aan de bos. 

Super mooi is de combinatie van grassen en bloemen, de grote en kleine bloemen. Een eenling en een steel vol bloemen. De variatie is simpelweg prachtig. Van een grote allium tot een ridderspoor en van fonteingras tot phlox, met maar liefst 21 soorten is dit een schitterend veldboeket. Het boeket was verpakt in een milieuvriendelijk graspapier, ook daar wordt aan gedacht.

De juiste verzorging  

Een veldboeket bevat verschillende bloemen en die hebben zo hun verzorging nodig. Je wilt vast, net als ik, lekker lang genieten van een boeket bloemen. Peter Manders heeft aan de boeketten een handige reminder met verzorgingstips zodat je zeker weet dat je de bloemen goed verzorgt en er zo extra lang van kan genieten. 

Het schuin afsnijden van de bloemen ken je wel. Ook een schone vaas met ruim fris water en snijbloemvoeding is een pré. Zorg er verder voor dat de bloemen niet in direct zonlicht of bij een warme verwarming staat. En van tocht of fruit in de buurt worden ze ook niet echt blij. Wanneer je dat in acht neemt heb je er lekker lang plezier van.