Ga naar de inhoud

Naast de mooiste en meest verse bloemen vind je bij de bloemist ook vaak leuke of eigenaardige planten. Deze keer kreeg ik de Voodoo Lily mee bij Peter Manders bloemist. Een bijzondere plant die de schijnwerpers verdient.

Voodoo Lily, de naam komt een beetje duister en magisch over. Duister is het plantje niet, magisch kun je het zeker wel noemen. Deze tropische bol/knol neemt je mee op reis. De Voodoo Lily showt je keer op keer haar schoonheid en blijft verrassen. 

Op het eerste gezicht is het even zoeken wat dit nu precies voorstelt. Wanneer je beter en langer kijkt begint het plantje je vanzelf te fascineren. Het wordt een echte blikvanger als je ziet hoe dit bolletje groeit. 

De Voodoo Lily ontluikt per keer een stukje. En ieder laagje heeft zijn eigen printje en kleur. En iedere keer ontdek je weer iets nieuws. Ook ziet hij er van iedere kant weer anders uit. Ook leuk om te weten is dat de Griekse naam Sauromatum is, wat hagedis betekent. De staart en de vlekjes herken je weer in het buitenste schutblad. 

Voodoo Lily is er voor iedere plantenliefhebber, zelfs voor diegene zonder groene vingers of zij die altijd vergeten om water te geven. Want droge tijden, daar houdt dit bolletje van. Helemaal wanneer hij in bloei staat heeft het geen behoefte aan water of aarde. 

Wanneer je hem koopt zit er een aardewerk potje om, maar je kunt het bolletje ook zo neerzetten dus met de bol op de grond. Hij gaat zijn eigen gangetje en blijft je keer op keer verrassen met iets nieuws.

Het leuke aan dit bolletje is dat het in heel veel woonstijlen past. Van een botanische stijl tot een moderne inrichting. En zoals je ziet kan het ook heel goed bij een lichte en Scandinavische look. Ook is het een heel origineel cadeautje. Weer eens iets anders dan een bos bloemen, wat uiteraard ook ontzettend tof is. Met de Voodoo Lily heb je een spraakmakend plantje. Kende jij deze tropische verrassing al?