Ga naar de inhoud

Een klein beetje voorjaar in huis, ik denk dat we dat allemaal wel kunnen gebruiken met dat sombere grijze weer buiten! Het kwam dan ook precies goed uit dat ik dit te leuke voorjaarsbloemetje op mocht halen bij Bloem in Harmelen!

De lente is toch echt wel mijn favoriete seizoen, de bloembolletjes die opkomen, de vogeltjes die ’s ochtends vroeg hun mooiste melodie fluiten en het voorjaarszonnetje wat naar binnen piept..daar worden we allemaal vrolijk van toch? Waar ik vrolijk van word is dit te leuke voorjaarsbloemetje op tafel. De blauwe druifjes zijn voor mij echt een teken van de lente die aanbreekt, nu nog wat vroeg in Februari, maar binnen kan het al..het wachten is op buiten in de tuin. 

De blauwe druifjes is een plant uit de aspergefamilie,of Hyacinthaceae. Dit is een meerjarige bloembol, dat wil zeggen dat als je deze plant in de tuin(in het najaar) deze elk jaar weer gezellig opkomen. Deze staan nu binnen in de vaas, maar je hebt ze voor binnen ook als bloembolletjes. Als deze zijn uitgebloeid kan je ze overhouden en in het najaar buiten in de tuin planten, dan heb je het jaar erop gezellig blauwe druifjes in de tuin staan smile Naast deze blauwe kleur zijn ze er ook in het wit..

En? Zien jullie de mooie witte Amaryllis? Deze zat in December nog in zijn bolletje en is inmiddels uitgekomen…prachtig toch? En ook nog eens in mijn favoriete kleur.

Fijn dat lente gevoel in huis! Kom maar op, kan niet wachten!

Liefs Desirée