Ga naar de inhoud

Afgelopen dinsdag 8 juni mocht ik weer langs komen in Ede op de bloemenveiling Plantion. Daar stond Liesbeth mij op te wachten in de grote hal met deze prachtige Artisjokken. Ik werd er gelijk helemaal enthousiast van, ik had ze echt nog nooit zo groot en zo mooi gezien! En die kleur! De mensen die mij kennen weten dat ik helemaal niet van paars hou, nou die mening is bij deze bijgesteld.

Ik moet eerlijk toegeven dat de bloem ‘Artisjok’ bij mij nog niet heel erg bekend was. Ik had wel eens gehoord dat je ze kon eten, maar nu ik ze zo op mijn vaas zie staan lijkt me dat alleen maar zonde. Want deze bloem heeft mij echt heel erg verrast!

Ik vind ze onwijs mooi passen in ons landelijke interieur! Op de verschillende foto’s kun je zien hoe ik ze heb gestyled in zowel de betonnen pot als in de glazen vazen. Hieronder zal ik nog een aantal foto’s met jullie delen en zal ik jullie wat meer informatie geven over de Artisjok en zijn kweker.

Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distel. Ze zijn lekker op het bord maar zoals je hier kunt zien ook prachtig in de vaas. Nadat je de artisjokken een week op het water in de vaas hebt gezet, kun je ze ook drogen. Dit ga ik zeker proberen!

De kweker van deze prachtige Artisjokken is Flora United. Op hun site www.floraunited.nl kun je zien dat zij zelfs verschillende soorten Artisjokken kweken.

Ik vond het een feestje om met deze bloemen te werken! Zoals je ziet bevat ook deze blog weer veel foto’s. Voor mij zeggen foto’s meer dan woorden en zo kun je ook zien hoe ze op verschillende plekken in mijn huis staan. En wat was het voor mij een verassing om door deze samenwerking deze prachtige bloem te ontdekken! Bedankt veiling Plantion en Flora United.

Tot in mijn volgende blog!