Ga naar de inhoud

Een paar weken geleden ontving ik deze Sansevieria, ook wel vrouwentong genoemd, van Berghroos Bloembinders in Purmerend. Je vindt hier niet alleen mooie planten, je kunt er ook terecht voor de meest prachtige en exclusieve bloemen en boeketten.

De vrouwentong brengt meteen wat kleur in huis met zijn groene, stevige en puntige bladeren. En dat niet alleen: hij zorgt voor een goede luchtvochtigheid in huis (je droge ogen en schrale huid zullen hem dankbaar zijn) én zuivert ook nog eens de lucht. De plant zet namelijk giftige stoffen als formaldehyde en carbondioxide om in zuurstof. Daarnaast voelt deze plant zich overal thuis, je kunt hem op zowel een donkere als lichte standplaats neerzetten. Hoe fijn is dat?! Meer naar het raam toe, worden de bladeren lichter. Verder van het raam af, worden ze wat donkerder. Er bestaan zo’n 70 soorten vrouwentongen. Je hebt onder andere deze mooie met grijsgroen blad en strepen, een andere bekende is de variant met gele randen.

De vrouwentong past perfect bij mijn pastelkleurige interieur en matcht goed met mijn andere planten en bloemen. Door zijn bescheiden grootte kun je hem overal kwijt: op een stapeltje tijdschriften of boeken, in de kast, op een mooie tray, op een bijzettafeltje… de plant is allesbehalve saai dankzij zijn bijzondere vorm vetplantachtige, stevige bladeren en subtiele zebra-tekening. De bladeren staan rechtop en zijn oersterk. De vrouwentong groeit als een tierelier. Ik heb hem nu een paar weken en hij is al een flink stuk langer geworden, er zijn zelfs al wat ‘baby’tjes’ onderweg. Zo leuk! De plant is lekker makkelijk in verzorging, dus ook als je geen groene vingers hebt, kun je de Sansevieria met een gerust hart in huis nemen. Geef hem af en toe wat water en laat de aarde tussentijds goed uitdrogen. Het motto bij deze plant is: liever te weinig, dan te veel water. En no worries als je hem op de vensterbank hebt staan terwijl de kachel brandt, deze plant is de warmte en droogte van de woestijn gewend. Je kunt hem dus prima laten staan.

 

Wil je ook zo’n mooie plant? Ga dan eens langs bij Berghroos Bloembinders in Purmerend. Ben je meer van de bloemen? Laat dan een mooi plukboeket of op maat gemaakt boeket van prachtige takken, bloemen en decoraties in kleuren naar keuze samenstellen! Check hun Instagram-pagina voor inspiratie: @berghroos_bloembinders.

Groetjes, Whitley