Ga naar de inhoud

Zoals de titel al zegt wonderschone mooie dichte groene takken, het is zover kerst 2021 staat weer voor de deur! En wat vind ik het een feestje om in deze gezellige tijd een blog te schrijven vol sfeervolle kerstplaatjes die passen bij deze tijd & bij dit prachtige boompje genaamd: De witte spar/Picea glauca ‘Conica’ 

En wat vond ik het dan ook leuk dat er op mijn fotografeer dag voor deze blog er in de ochtend nog een klein laagje sneeuw lag! Toepasselijker kan bijna niet in deze kerstblog. Door het witte laagje sneeuw kunnen jullie de mooie donker groen gekleurde takken van de Witte spar goed zien.

De Picea glauca ‘Conica’ is een dwergvorm van de witte spar, hij word in veel huishoudens gebruikt als kleine kerstboom op bijvoorbeeld een tafeltje zodat hij toch nog wat hoogte krijgt. Ik heb dit prachtige boompje buiten gestyled omdat hij daar bij mij mag staan schitteren! Zo vind ik hem erg leuk staan bij onze voordeur. Maar met lampjes onder de overkapping komt hij helemaal goed tot zijn recht als kerstboom!

Op deze manier kun je de kerstsfeer van binnen naar buiten door trekken en is het overal waar je kijkt kerst! Je kunt dit prachtige boompje zoals ik net al zei ook heel goed binnen neerzetten en vervolgens na de kerst kun je hem een mooi plekje in de tuin geven. Maar let op zet hem dan niet gelijk in een keer naar buiten maar bouw dit op. Anders is het voor deze dwergspar een te grote overgang. 

Deze dwergspar kan ongeveer 1.5 meter hoog worden en 80 cm breed. Hij is zeer geschikt voor in de tuin maar hij staat ook zeker heel mooi in een pot, zoals ik hem heb gestyled.

Ik mocht dit sfeervolle boompje ophalen bij Tuincentrum van de Lagemaat in Ede, zij hebben een heel uitgebreid assortiment aan kerstbomen van Nordmann tot Nobilis in allerlei maten! Oftewel voor ieder wat wils, dus ga je voor meerdere bomen voor een grote of een kleine? Het is jouw kerstfeest dus jouw keuze. Willen jullie binnen kijken in hun kerstsfeer ga dan zeker even langs of neem een kijkje op hun instagram of site: @tc_lagemaat / www.lagemaat-ede.nl

Ik weet niet of ik er voor de kerst nog ben met een nieuwe blog maar ik wil jullie namens tuincentrum van de Lagemaat en mij hele fijne kerstdagen wensen! Ik hoop dat ik jullie door deze blog een kerstgevoel gegeven heb en dat jullie net als mij heel veel plezier beleven aan de kerst styling, geniet er allemaal van. Tot de volgende blog!