Ga naar de inhoud

Valentijsdag!

Het is bijna 14 februari: Valentijsdag! De één is er dol op, de ander heeft geen speciale dag nodig om iemand te laten weten dat hij van hem of haar houdt, maar geef nou toe: bloemen krijgen is stiekem toch wel heeeeel erg leuk! Afgelopen week werd ik door Krayenhoff Bloemen verrast met dit prachtige valentijnsboeket gevuld met, jawel, tulpen! Met dit boeket wakker je niet alleen de romantiek aan, maar haal je ook nog eens de lente in huis. Mijn dochtertje van twee was vooral onder de indruk van het enorme hart in het boeket en heeft dat al geclaimd als het boeket uitgebloeid is hahaha. Wie ga jij dit jaar verrassen met bloemen op Valentijsdag?

 

De oorsprong

Iedereen weet dat Valentijnsdag de dag bij uitstek is om je geliefde eens flink te verrassen, maar waar komt deze traditie eigenlijk vandaan? Er gaan verschillende verhalen rond en één van die verhalen is de volgende. Valentijnsdag stamt schijnbaar al uit de middeleeuwen. De naam ‘Valentijnsdag’ zou afkomstig zijn van de christelijke priester Sint Valentijn uit Rome Hij leefde al in de 3e eeuw na Christus. In die tijd was er een wet waarin stond dat soldaten niet mochten trouwen. Vrijgezellen zouden namelijk eerder bereid zijn om te sterven op het slagveld. Priester Valentijn zou echter in het geheim toch soldaten hebben gehuwd, omdat hij van mening was dat liefde alles overwon. Toen de keizer (Claudius II) dit ontdekte, liet hij Valentijn op 14 februari 269 executeren en zo werd Valentijn een martelaar voor de liefde. Valentijnsdag is vermoedelijk een traditie geworden in de 14e eeuw, dus het is goed mogelijk dat het verhaal over Priester Valentijn in de loop der jaren (zo’n duizend jaar haha) een beetje geromantiseerd is. Misschien is het zelfs wel verzonnen, maar ach, alles voor de liefde toch?

 

Bestellen

Even terug naar de mooie tulpen. Ik ben gek op tulpen! Haha, eigenlijk ben ik gewoon gek op alle bloemen, maar tulpen behoren vanwege de prachtige kleuren zeker tot mijn favoriete bloemen. Dus als je nog niet weet welke bloemen je jouw valentijn dit jaar wilt geven, kijk dan nog eens naar dit prachtige boeket zou ik zeggen.

Uiteraard kun je bij Krayenhoff Bloemen ook andere valentijnsboeketten bestellen en zelfs afhalen op de dag zelf! Dus mocht deze belangrijke dag je om één of andere vreemde reden toch ontschieten komende week, je kunt last minute nog terecht bij Krayenhoff in Nijmegen. Ze zijn zondag 14 februari geopend tot 16:00.

Bellen van te voren is altijd handig (024 3775305), want er is echt vanalles mogelijk. Ze leveren bovendien een super goede service en leveren op Valentijnsdag je boeket persoonlijk bij je af in Nijmegen. Als je buiten Nijmegen woont kan je natuurlijk gewoon via de website bestellen en als je de 13e voor 16:00 bestelt, wordt je boeket ook keurig op 14 februari bij je geliefde bezorgd. Krayenhoff is tevens aangesloten bij Fleurop.

 

Wist je dat…

Wie mij op Instagram (@thuis.bij.nadja) volgt, weet dat ik dol ben op weetjes en grappige feitjes. Ik post bijna iedere woensdag een leuk feitje onder de hashtag #weetjeopwoensdag. Dus natuurlijk kan ik het niet laten om af te sluiten met wat weetjes over de tulp:

 

Wist je dat…

… januari de start van het Tulpenseizoen is?

… er ongeveer 150 verschillende Tulpen zijn en meer dan 3000 varianten?

… tulpen er bijna in alle kleuren van de regenboog zijn, behalve blauw?

… je Tulpen kunt eten? Het smaakt naar salade met een peperachtige smaak.

… wij Nederlanders de grootste kweker van de Tulp zijn?

… tulpen van oorsprong uit Turkije komen en pas in de 16e eeuw voor het eerst naar   Nederland geïmporteerd zijn?