Ga naar de inhoud

Wintercreatie.

Het groen in de tuin is grotendeels nog in winterslaap. Toch is het fijn om de natuur van buiten een beetje naar binnen te halen. Deze mooie sierkrans heeft een plaats gekregen op de tafel onder onze veranda. Het geeft direct een winterse sfeer aan de ruimte. Het is een ware eyecatcher. 

De onderlegger is gemaakt op een biologisch afbreekbare oasekrans met een hard kartonnen onderzijde. Het mooie van deze oasekrans is dat je er een jaarlang plezier van kunt hebben zonder de natuur te belasten met het afval.

De echte bloemist weet wel raad met het ambachtelijke werk bij het maken van bloemsierstukken. Deze wintercreatie is door bloemisterij Gradussen (te Bergharen) opgebouwd uit verschillende materialen. Een houten gebonden takkenkrans vormt de basis voor het winterse tafereel. 

Een tweetal Echeveria vetplantjes sieren de hoeken. De witte Lysianthus, een aantal kleine witte helleborusbloemen, de Leucadendron, de Skimmia fleuren het midden van de creatie. Het platmos zorgt voor de natuurlijke groene verbinding. 

Met het winters witte van de bloemen als een ochtend na nachtvorst, de her en der verschijnende winterse bloeiers zoals de Helleborus, het groene van het naderende voorjaar en de takken van de dorre struiken en bomen in de tuin laat het alle elementen uit het huidige landschap terugkomen. 

Je kunt op deze wijze lange tijd genieten van je bloemenproduct. En is het seizoen voorbij dan kun je met je kartonnen onderschaal terug om een nieuw seizoensstuk te laten maken. 

De lente roept al…