Ga naar de inhoud

Wat kan ik genieten van bloemen in huis. Zodra je een bos op tafel hebt staan, fleurt alles op. Deze vrolijke bos is geen doorsnee boeket. Door een aantal losse takken bij elkaar te steken, krijg je in een handomdraai iets moois.

Deze vaas geeft zowel een herfst als winter sfeertje! De kleuren passen goed in mijn interieur. Ik hou wel van ‘van alles en nog wat’. Die opvallende oranje bol die je vast wel is opgevallen heet officieel Leucospermum cordifolium, maar wordt ook wel ‘speldenkussen’ genoemd. Uitleg hoef ik daarbij niet te geven, het is met een oogopslag wel duidelijk.

De rode bessen heten Ilex. Deze geven een op en top winters gevoel. De stevige tak zorgt voor een goede basis in je vaas. De roze bloemen tussendoor zorgen daarentegen voor een felle kleur. Hierdoor wordt de boel niet te somber. Ze heten Matthiola incana, maar staan ook wel bekend als Violier.

Een vaas met deze takken kun je letterlijk overal neerzetten. Mijn favoriete plek voor een boeket is op de eettafel. Wij hebben een ronde eettafel met een diameter van 140 cm. Genoeg plek dus. Hiernaast kleuren bloemen altijd prachtig bij onze blauwe muur. Dit was wel een spannende kleur om op de muur te doen, maar het resultaat is geweldig!

Tussendoor zie je nog blauwe bessen en bruine bloemetjes. Deze warmen de bos op en geven het een donkere kleur. De bessen heten Ligustrum vulgare en het bruine bloemetje is een kangoeroepootje (de Latijnse naam hiervoor is Anigozanthos). Deze heeft kleine haartjes, waardoor ze er als fluweel uitzien. Heerlijk om naar te kijken dus.