Ga naar de inhoud

Prachtig zijn ze! De winterse Hyacinten van Giel Tuns in ‘s-Hertogenbosch. Door de dennenappels en de witte sneeuw zijn deze Hyacinten een echte eyecatcher!

De hyacint is een bolgewas uit de aspergefamilie. De plant is afkomstig uit het oostelijke Middellandse Zeegebied. De soort bloeit in Nederland buiten van maart tot mei, maar doen binnen  in de wintermaanden ook erg goed!

Wist je dat ze ook super lekker ruiken? De geur van de Hyacint verschilt per kleur, de witte ruikt wat subtieler, de paarse zwaarder/sterker.

Leuk weetje: De wetenschappelijke naam van de hyacint is Hyacinthus. De naam Hyacinthus komt van het Griekse Hyakinthos, een mythologische figuur.

Een week later: De bloemen zijn prachtig uitgekomen! De witte blaadjes matchen prachtig met de witte sneeuw. 

Het leuke aan dit soort potten, is dat je ze volledig kan stijlen in jouw unieke smaak. Ik heb de pot met Hyacinten gecombineerd met mini kerstboompjes van Sostene en Grene. Eigenlijk past deze pot in ieder interieur! 

Wil jij deze winterse Hyacinten ook een plekje geven bij jou thuis? Bezoek dan snel Giel Tuns in ‘s-Hertogenbosch! Je vindt deze prachtige winkel in de Vughterstraat! 

Tot volgende week!

Liefs,

Bente