Ga naar de inhoud

Wist je dat de kerstster een subtropische plant is? Nee? Ik ook niet šŸ™‚

Toch is het zo! De kerstster die wij in Nederland in de winkels kunnen kopen, zijn afkomstig van de Euphorbia Pulcherrima; een plant welke inheems groeit in grote delen van Mexico en kunnen wel vier meter hoog worden! De plant is o.a. in Duitsland doorgekweekt tot een kleiner model.

 

 

Deze plant is onlosmakelijk verbonden met kerstmis. Echter is deze het hele jaar te koop. Vanwege de prachtige kleuren is deze plant populair om cadeau te geven.

Mocht je er één cadeau geven, zorg er dan voor dat de ontvanger ook een verzorgings-handleiding ontvangt. Het is een plant met een duidelijke gebruiksaanwijzing.

 

 

Hoe verzorg je nu de kerstster?

Zet de kerstster op een plekje in huis waar hij veel licht krijgt, maar géén direct zonlicht aangezien dit de gevoelige blaadjes kan verschroeien. De ideale kamertemperatuur ligt tussen de 18 en 21 graden. Het is belangrijk om te weten dat de plant niet tegen kou, tocht, airco of radiator kan. Ook doet hij het niet goed op te weinig water en natte wortels heeft hij ook een hekel aan.

 

 

Veel mensen kennen alleen de knalrode kerststerren. Deze prachtige lichtroze variant vond ik bij Rembrandt bloemen. Er zijn meer dan 200 verschillende soorten kerststerren, van klein tot groot en er bestaan zelfs ook kerststerren op stam. De witte variant is ook in opkomst en staat ook erg mooi neutraal, zo richting de feestdagen.

 

 

De kerststerren staan bij ons thuis in een nisje in de keuken, hier is geen tocht en geen direct zonlicht. Wel is het de hele dag licht en dit is precies wat ze nodig zijn.

Ik geef ze één keer per week water. Dit doe ik volgens de methode van de bloemist, namelijk: de binnenpot van de kerstster onderdompelen in water tot het stopt met bubbelen. Dan eruit halen, even uit laten lekken en klaar. 

Wie ga jij verrassen met een kerstster, en ga je dan voor rood, wit of roze?

 

Tot de volgende blog!

 

Liefs, Jody

www.instagram.com/huisje.dewolde