Ga naar de inhoud

Nu de wintertijd weer is aangebroken wordt het tijd om de tuin en de tuinkamer winterklaar en gezellig te maken. Heerlijk die winterse gezelligheid! Ik mocht van de week deze prachtige Helleborussen op halen bij Bloemisterij Fleurina en heb ze een mooi plekje gegeven in onze tuinkamer. Mooie planten met prachtige witte bloemen. En laat dit nu net mijn lievelings kleur zijn. ( of is wit geen kleur…) Deze witte winter parel geeft gelijk een mooi sfeertje. Wij gaan ervan genieten! 

 

 

De Helleborus is een prachtige plant die bloeit terwijl de rest in de tuin overwintert. Het diepgroene blad en de stralende bloemen brengen kleur in de wintertuin. De Helleborus is er in verschillende soorten en kleuren paars, wit, roze, groen dus genoeg keuze en een echte musthaves voor de winter. Het blijft bijzonder een plant die bloeit in de winter. De Helleborus trakteert je van november tot maart op prachtige bloemen. Ook kan ze heel goed tegen de kou, sneeuw en vorst doen haar nauwelijks wat. De tuinplant zal misschien wat hangen maar zodra het weer iets warmer is komt ze weer omhoog en richt haar bloemen weer op. Wel houd de Helleborus van een beschut plekje. Ze doet het goed in een mooie pot op je terras of veranda maar staat dus ook prachtig in een border in de tuin. Na de winter sterft het blad af en kunt je de planten die in potten staan het beste in de volle grond in je tuin poten. De Helleborus houd nu haar zomerse winterslaap. En wanneer de winter weer zijn intrede maakt en jij misschien de plantjes een beetje vergeten bent komt deze prachtige winter parel weer te voorschijn. 

 

 

De Helleborus wordt ook vaak Kerstroos genoemd. Dit stralende plantje fleurt namelijk rond de kerst in veel interieurs de kersversiering op. Zelf vind ik het erg mooi om haar in een mooie grote cilinder vaas te zetten met een beetje nep sneeuw. Simpel en subtiel maar veel meer heeft deze witte winter parel niet nodig. Helaas gooien veel mensen na de feestdagen dit mooie plantje weg. Maar met een beetje extra zorg is het zeker mogelijk om ze in de tuin te poten en er jarenlang van te genieten!

 

 

Deze Helleborus plantjes komen van kweker Fa. van der Velden uit Delfgauw. Zij leveren een diep assortiment van veel verschillende potmaten, Door langzaam en ruim te telen leveren ze top kwaliteit.  www.freekvandervelden.nl