Ga naar de inhoud

Witte Roos Romantiek

 

Zit jij ook al een beetje te dromen over de aankomende winter? Kerst misschien wel…In mijn fantasieën zie ik altijd een witte kerst voor me. Je hoort al bijna de klokjes klingelen. Je ziet de sneeuwvlokjes vallen. Einde droom. Toch is er een prachtig plantje die de romantische sfeer in de winter tot leven brengt. Dat is de Helleborus. Misschien beter bekend bij je als de Witte Kerstroos.

 

Soorten Helleborus

Naast de Helleborus Niger( kerstroos) zijn er meerdere soorten verkrijgbaar. Nieskruid, lenteroos, stinkend nieskruid en Helleborus argutifolius. Het speciale aan de Kerstroos is dat deze plant zijn schoonheid in de winter laat zien. Zoals je misschien wel weet bloeien er niet heel veel soorten planten in de winterperiode. Deze Kerstroos is ook speciaal verkrijgbaar rond de kerstperiode. De fluweelzachte bloemen staan dan trots te pronken. 

 

Verzorging

 

In de winter zijn de bladeren vaak niet zo mooi groen meer. Omdat juist in de winter de bloemen van de Helleborus zo mooi gaan bloeien, is het een aanrader om de bladeren die niet zo mooi meer zijn weg te knippen. Zo krijgen de bloemen meer kracht en ruimte om prachtig te bloeien en is er meer energie om weer nieuw blad te ontwikkelen. Plant deze mooie bloeier in vruchtbare tuingrond. Het liefst met wat kleigrond en bladaarde er door heen. Geef de Helleborus een plekje half in de schaduw. Ondanks dat de Helleborus een winterbloeier is, is het niet een hele sterke plant. Dus hij heeft de nodige liefde nodig om de winter door te komen. Vooral als het gaat vriezen of sneeuwen is het slim om de plant een beetje af te dekken. Zo voorkom je beschadiging van de bladeren en bloemen.

Kleuren

Heel blij ben ik met de kerstroos met witte bloemen. Wit is nu eenmaal echt mijn favoriet. Maar gelukkig voor de mensen onder ons die juist heel veel van andere kleurtjes houden. De kerstroos is verkrijgbaar in de kleuren wit, lichtgeel, groen, roze en paars. Zo kan iedereen zijn of haar favoriete kleurtje uitkiezen. En midden in de winter genieten van deze prachtige winterbloeier.

Genieten

Ik ga deze leuke bloeier een mooi plekje in de tuin geven. Hopelijk dat er rond de kerstdagen prachtige witte bloemen aan het bloeien zijn.

Deze leukerd is te koop bij onder andere Valentino Flowershop in Veenendaal. Ben je ook een beetje verliefd geworden op deze Kerstroos…t is een echte aanrader.