Ga naar de inhoud

Wil jij jouw She Shack een tropisch tint geven in de zomer, maar heb je niet super groene vingers. Dan is de Mangave de plant voor jou, het is een echte zonaanbidder die weinig water nodig heeft. Je kunt hem binnen zetten of buiten in de tuin. Jan Willem van Elbrink Groen & Bloem gaf mij er drie mee.

Ik zette ze op de loungetafel van de veranda van onze Suite B&B Erve Hasselo.

 

De Mangaves zijn unieke vetplanten die een mix zijn van de Agave en de Manfreda. Ze zijn er in vele verschillende vormen, maten en kleuren en dat maakt ze ook zo uniek. Vaak worden vetplanten gebruikt als opvulling samen met andere planten. Maar de Mangaves lenen zich er juist goed voor om solitair in een pot te staan, op die manier komen ze het beste tot zijn recht. Ook groeien deze stoere planten snel net als de Agave. Wanneer je de plant groot genoeg vind geef je hem gewoon wat minder water en dan zal hij langzamer groeien.

Wat ik al schreef heb ik de Mangave planten een plek op de Veranda gegeven  waar ze genoeg zonlicht en warmte krijgen. Dat is ook precies wat ze nodig hebben. Dus heb jij een binnen ruimte op het zuiden en trekken andere planten dat zonlicht en warmte niet, dan is een van de vele soorten Mangaves een uitkomst. Wil je hem buiten in het zonnetje zetten is hij ook heel blij maar zodra het koud wordt en echt gaat vriezen. Beter bescherm je hem dan tegen bevriezen, zet hem binnen waar hij wel natuurlijk licht tot zich kan nemen. Verder houdt hij niet van natte voeten want dan rotten zijn wortels weg. Plaats hem in een ruime pot zodat hij lekker kan groeien en bloeien zodat jij nog jaren van kunt genieten.