Ga naar de inhoud

Het is zomer en dat kan je aan alles merken. De temperatuur loopt op, de terrasjes zitten weer vol en alles staat in bloei. En met deze gekleurde bos heb ik de zomer ook in huis gehaald.

 

Bont gekleurd.

Wat ook lekker zomers is is dit prachtige boeket. Waar ik vroeger op safe ging met alleen maar wit of roze kleuren, kan het me nu niet gek genoeg. Ik ben gek op deze bont gekleurde boeketten. Het brengt meteen kleur in huis en vrolijkheid.

Van alles wat.

Een boeket met van alles wat, ofwel een veldboeket, staat hier nu op tafel te pronken. Er zit van alles wat in, zoals de prachtige Alium. Deze valt meteen op, ook wel sier ui genoemd. Maar ook zitten er 2 soorten Gerbera’s in het boeket, en een zonnebloem. Dit is echt een zomerbloeier en is dit seizoen ook volop te vinden overal. In Frankrijk zijn er hele velden vol zonnebloemen, zo zie je meteen dat het zomer is.

Gladiola.

In het boeket zit ook de Gladiola, deze is vooral hier bekend geworden door de Nijmeegse vierdaagse waar ze op de laatste dag bij de Via Gladiola allemaal een bos Gladiolen krijgen.

Schikken.

Hoe schik je nou goed zo’n boeket bloemen? Zorg ervoor dat je een grote, hoge vaas hebt. Maar ook dat deze goed schoon is. Vul hem met vers water, bloemenvoeding en begin met schikken. Wissel de langere met wat kortere en de grotere in het midden. Zorg dat je voldoende afwisselt met de bloemen kruislinks in de vaas te zetten waardoor je diepte en verschil in hoogtes krijgt.

Zorg er ook voor dat je minstens 1x per week het water verschoont, de vaas goed omspoelt en desnoods een klein druppeltje chloor in het water doet. Zo hou je je bloemen langer vers op de vaas.

 

Zonnetje.

Elke keer als ik bij Bloem Harmelen langs ga wordt ik verrast met iets moois. De ene keer een plant of een specifieke bloem in een grote bos of een boeket zoals deze. Dan maak ik met de dames ook even gezellig een praatje of we geven elkaar tips. Dank jullie wel weer dames v oor deze mooie zomerse bos!

Liefs Desirée