Ga naar de inhoud

Zomer!!

Ik heb er al zin in hoor en met dit plantje helemaal! Ik dacht eerlijk gezegd dat dit het zusje was van de Kalanchoë, maar dat bleek dus niet zo te zijn. Dit is nl de Lewisa ofwel bitterkruid, ook wel een rotsplantje..het lijkt op een soort van vetplant ook wel semi-succulent plant. Ik vind haar stiekem veel mooier dan de Kalanchoë. 

 

Hier binnen past ze eigenlijk wel prima, maar ze is dus een echte buitenplant en ze houdt van een lekkere zonnige plek, maar ook een beetje schaduw kan ze wel waarderen. Ze is gelukkig niet zo moeilijk want water geven hoeft maar zelden, ze houdt er namelijk niet zo van om met haar voetjes in het water te staan. Ze bloeit uitbundig vanaf Mei, de hele zomer door, mits je de uitgebloeide bloemen er wel uit haalt.  Je kan deze wegknippen aan de onderkant van de steel, kijk wel uit datje de bladeren niet beschadigd. De nieuwe bloemen vormen zich al snel in het hart van de bladeren waardoor ze na het wegknippen van de uitgebloeide bloemen alle ruimte hebben om te groeien.

 

 

Deze knapperd is een vaste plant en is er in verschillende kleuren, hoofdzakelijk pasteltinten, zoals zacht roze, zalmroze of licht oranje en wit. Ze is alleen een beetje moeilijk met verplanten, vanwege de lange penwortel, maar als je haar scheurt bij de rozetten en opnieuw plant kan ze prima verder groeien. Je kan haar laten overwinteren maar doe dit wel op een beschutte en niet te natte plek, ze houdt niet van te vochtig, dus hou haar beschut dan komt het goed.

 

 

Normaliter zou ik dus gewoon zo voorbij lopen bij dit plantje of er niet eens naar op zoek gaan, maar ik vind dat ze nu toch wel een aanwinst is en zoveel vrolijkheid brengt in onze tuin. Als je nou eens goed kijkt naar die mooie tere bloemetjes..daar komen de bijtjes straks ook zeker op af. Mocht je haar nou ook willen aanschaffen, dan kan je het beste even kijken bij de rotsplantjes in het tuincentrum en anders kan je haar halen bij Bloem in Harmelen smile

Ik ben wel erg benieuwd wat jullie van haar vinden en of jullie wel eens van de Lewisa hebben gehoord? Ik ben er in ieder geval erg blij mee en wordt er ook erg blij van. Dank je wel voor dit leuke plantje Bloem Harmelen. 

 

Liefs Desirée