Ga naar de inhoud

Wauw, wat een fantastische bos bloemen is dit!
Groot en hoog, veel kleuren en in een mooie opvallende vaas. Ik houd er van!

 

Wij hebben een wat klassieke inrichting die wel eens wat extra kleur kan gebruiken. Hoe mooi is het om er met bloemen meer kleur aan te geven! 
Een groot boeket verdiend een opvallende plek dus hij kreeg een prominente plek op de tafel. 
(en nu nog zorgen dat we de rest van de tafel leeg en netjes houden wanneer hij niet in gebruik is…. šŸ˜‰ )

In de bos zitten o.a zonnebloemen, rozen, anjers en pimpernel.

Pimpernel is die hele lange dunne stengel met een roze knop vol kleine bloemetjes. Wist je dat de plant gekend is om zijn geneeskrachtige werking? De bloem stamt af van de rozenfamilie en hij werd gebruikt als bloedstelpend middel. Maar ook zijn de bladeren van de plant te gebruiken als keukenkruid! De verse bladeren bevatten veel vitamine C en ze bevorderen de spijsvertering. Je kunt ze vers of gedroogd toevoegen in je eten. Pimpernel smaakt een beetje nootachtig en pittig en doet het goed in salade’s, kazen en zomerse drankjes! 

 

Wist jij dit van de Pimpernel? 
Ben er even op gaan ‘googlen’ en vond nog veel meer dingen die je kan doen (maken) met het blad van deze bloem. Ik had er geen idee van maar vind zelf dit soort dingen altijd erg leuk om te weten.
Misschien ook maar eens een salade met Pimpernel blad gaan maken… šŸ˜‰

Wil jij nou ook zo’n prachtig boeket met mooie vaas in huis?
Ga dan naar Bloemenwinkel Anemoon in Dronten!

Neem dan meteen een fijn bloemen abonnement waarbij je je eigen abonnement helemaal kan samen stellen. Elke week? Elke maand? Klassiek of juist bohemien style? Geef het door en Anemoon maakt het voor je. Wanneer de bloemen uitgebloeid zijn gooi je ze weg en de vaas geef je weer mee aan de bloemen bezorger wanneer je je nieuwe bos ontvangt! Zo heb je elke keer een prachtig stuk staan en de kast raakt niet overvol van vazen. Top!